.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Περί ονείρων.


Κάθε τι που υπάρχει στη γη και ιδιαίτερα ο άνθρωπος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά συμπυκνωμένες δυνάμεις ενέργειας, που βεβαιούνται με την ανακάλυψη της ραδιενέργειας, της πυρηνικής φυσικής του πρωτονίου του ηλεκτρονίου που ανέτρεψαν την υλιστική θεωρία η οποία σήμερα δεν θεωρείται απόλυτη αλλά είναι ταυτόσημη με την δύναμη και την ενέργεια διότι η ύλη μετατρέπεται σε ενέργεια αλλά και η ενέργεια σε ύλη.

Εξετάζοντας λοιπόν τον άνθρωπο έτσι και ιδιαιτέρως τις ενέργειες του εγκεφάλου του, παρατηρούμε ότι τα κύτταρα τούτου , περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και κύτταρα μνήμης αλλά και κύτταρα κρίσης.

Τα κύτταρα αυτά κατά τον ύπνο δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στους γρηγορούντες αλλά λειτουργούν ελεύθερα και αυθόρμητα,

Έτσι το ΕΓΩ διασπάται ώστε ο κοιμούμενος δρα υπό πολλαπλή προσωπικότητα, ερωτά δε και απαντά εις εαυτόν ή αξιώνει να κάνει κάτι όσο αδύνατο και αν είναι αυτό.

Και αυτό πολλές φορές τυχαίνει να συντελείται.Τέτοιες διασπάσεις του ΕΓΩ παρατηρούνται και επί παραφρόνων. Πολλοί που νομίζουν ότι είναι ο Ναπολέων κατά τα λοιπά ορθολογίζονται!

Οι κατά τον ύπνο παραστάσεις εμφανίζονται. χωρίς τη λογική είναι κατ’ ανάγκη αποτέλεσμα οργανικών, ψυχικών καταστάσεων επιδρώντων πότε επί της μνήμης και πότε επί του υποσυνειδήτου.

Γι’ αυτούς τους λόγους παρατηρούνται παραλογισμοί, παράδοξα, ασύμβατα, ακόμη δε και τραγικά. Εδώ το υποσυνείδητο ή αν θέλετε η ψυχή έχει κάποια θέση ή δράση ανεξάρτητα από τα κύτταρα αλλά τούτο προϋποθέτει ιδιαιτέρα φυσιολογική υπόσταση του ατόμου όπως πχ. επί υστεροπαθών, μέντιουμ, που ευκόλως δέχονται επιβολή, έμμονο ιδέα ή ενόραση. Τέτοιες υπήρξαν οι εκάστοτε Πυθίες των διαφόρων μαντείων της αρχαιότητας. Αυτές, αναγκαίως παρθένες κατέπνιξαν το σεξουαλικό τους στοιχείο και έτσι έγιναν πολύ ευπαθείς σε τηλεπαθητικά φαινόμενα.

Εκείνος ο οποίος διακόρευε την παρθένα πυθία τιμωρίταν με θάνατον αυτή δε απεβάλλονταν από το ναό. -Οι ιερείς ήταν ικανότατοι διπλωμάτες.-

Τα όνειρα διακρίνονται από τα παράγωγα τους και ανήκουν σε μία από τις έξι κατηγορίες:

1. Όνειρα εξωτερικής επιδράσεως

2. >> εσωτερικής

3. >> Ψυχαναλυτικής

4. >> Υποβολής

5. >> Τηλεπάθειας

6. >> Ατομικά

Τα υπ’ αριθμόν 1) οφείλονται σε εξωτερικά γεγονότα όπως φόβοι, ταραχές και γενικά εκείνα όσα γεννήθηκαν υπό το κράτος εξωτερικών συνθηκών σε ξύπνια κατάσταση και εμφανίσθηκαν με ζωηρή αίσθηση στον ύπνο απάνω.

Τα υπ’ αρ. 2) οφείλονται σε εσωτερικά αίτια επιδρόντα μηχανικά στην καρδιά και διά της κυκλοφορίας επί των εγκεφαλικών κυττάρων τα οποία ηλεκτρικά φορτίζονται Παραδείγματα τέτοια είναι πολυφαγία, πείνα, δίψα, αντικανονική κατάκλιση στην οποία οφείλεται και ο εφιάλτης.Πολλοί ίσως να έχουνε ακούσει τη λαϊκή παροιμία < ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται >

Τα υπ’ αρθ.3) ερευνώνται βάση της ψυχαναλυτικής του Φρόιντ και. είναι όνειρα που οφείλονται σε ανεκπλήρωτους πόθους κυρίως δε σεξουαλικούς.

4) Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν άτομα υστερικά που υπόκεινται εύκολα σε άτομα ξένα που είναι πομποί, αυτοί δε δέκτες των ξένων αυτών θελήσεων.Το υποσυνείδητο αυτών των ατόμων τελεί υπό το κράτος της υποβολής το οποίον κατά τον ύπνο διεγείρεται και ανταποκρίνεται σε αυτή την επίδρασηΠαράλληλα συντρέχει και η ιδιότητα της πίστεως που ταυτίζεται με την αναφερθείσα κατάσταση της υποβολής και αυθυποβολής.Ο Χριστός όταν έλεγε ο έχων πίστη και βουνά δύναται να μετακινήσει γνώριζε ότι κάθε άνθρωπος μεταβάλλεται σε υπεράνθρωπο υπό την επήρεια τέτοιων δυνάμεων. Έτσι εξηγούνται πολλά θαύματα όχι μόνο στη δική μας θρησκεία αλλά και σε πολλές άλλες.

5) Τα εκ τηλεπάθειας οράματα, διοράσεις, προαισθήσεις, εμφανίζονται σπάνια σε άτομα με ειδική υπόσταση. Αυτά άσχετα αν κοιμούνται ή όχι, μπορούν να δεχτούν εξωτερικές <ψυχοβολίες> με τη προϋπόθεση ότι υπάρχει συντονισμός μεταξύ πομπού και δέκτη.Ο συντονισμός στα μήκη κύματος των τηλεοπτικών μέσων επιτυγχάνεται εύκολα με ένα κουμπάκι, αλλά ο συντονισμός στο ίδιο μήκος κύματος μεταξύ δύο ανθρώπων είναι τυχαίος. Παρ όλα ταύτα υπάρχουν ένα σωρό παραδείγματα τέτοια τυχαίας σύμπτωσης όπως μεταξύ φίλων.< απ’ το στόμα μου το πήρες>Ή από όνειρο που προηγήθηκε πριν τη διάρρηξη κάποιου σπιτιού όπου ο δέκτης ήταν κατά διαβολική σύμπτωση συντονισμένος στο ίδιο μήκος κύματος με τον πομπό που σκεπτόταν πώς να εκτελέσει τη διάρρηξη.

6 ) Τέλος τα ατομικά όνειρα είναι σπανιότατα διότι απαιτούνται ευνοϊκές συνθήκες ή εσωψυχικές δυνάμεις πολλές φορές ειδικές και ξεχωριστές για κάθε άνθρωπο, επομένως διόλου συγκεκριμένες. Κλασικό παράδειγμα του τύπου αυτού, είναι το όνειρο του Λίνκολ, προέδρου των Η.Π.Α. ο οποίος είδε στον ύπνο του ένα φέρετρο εντός του λευκού οίκου περιστοιχιζόμενο από στρατιώτες και λαό και θέλοντας να ακολουθήσει την πομπή, ερώτησε ποιος είχε πεθάνει. Μα… ο πρόεδρος του είπαν δολοφονήθηκε.. Με την απάντηση αυτή ξύπνησε και διηγήθηκε το όνειρο στους δικούς του. Ήταν τόσο ζωηρό που δεν μπόρεσε εκείνη τη νύκτα να κλείσει μάτι. Ύστερα από μερικούς μήνες δολοφονείτο, πράγματι.

Οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν όνειρα στην ηλικία των τεσσάρων ετών λόγω της εξέλιξης. Όταν μεγαλώσουν έχουν δει δύο και τρία όνειρα την ίδια νύχτα και παρ’ όλο που στη ηλικία των 50 ετών βλέπουν όλο και λιγότερα όνειρα, δεν παύουν ποτέ να ονειρεύονται.Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα ονειρεύονται λ.χ. τα σκυλιά, οι γάτες και τα άλογα.

Σπανιότατα υπάρχουν άνθρωποι που δεν ονειρεύονται, και αυτοί οι λίγοι όταν αργότερα δουν όνειρο στη ζωή τους παθαίνουν τρομερό κλονισμό.

Όσο ποιο έξυπνος είναι ο άνθρωπος τόσο περισσότερα όνειρα βλέπει.

Ο εκ γενετής ηλίθιος δεν βλέπει καθόλου.

Οι γυναίκες ονειρεύονται περισσότερο από τους άνδρες και οι νευρωτικοί τύποι περισσότερο από τους ισορροπημένους. Ένας εφιάλτης αυξάνει τη πίεση του αίματος. Μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να επιφέρει και ανακοπή καρδιάς.Οι υπνοβάτες οι οποίοι ενεργούν σύμφωνα με τα όνειρα τους, έχουν πολλές φορές προβεί σε πράξειςπου σκόπευαν να κάνουν από την προηγούμενη ημέρα.Αν και τα όνειρα δεν έχουν σχέση με το κοινό νου και τη λογική, μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχει στη σκέψη του ο άνθρωπος. Δεν ψεύδονται ποτέ για τα συναισθήματα μας και μπορούν να μας δώσουν πολλές βοηθητικές ενδείξεις για τα αισθήματα μας. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω ήταν το αίτιο που οδήγησε το Κάλχα στο χρησμό να θυσιάσει ο Αγαμέμνων τη κόρη του την Ιφιγένεια στην Αυλίδα.Και ο Θεός ακόμη φτάνει στο σημείο να δίνει οδηγίες στον Αβραάμ και τον Ιωσήφ μέσα από όνειρα.Ως φαίνεται διάλεξε τον καλλίτερο και τον ποιο πιστικό τρόπο.Είναι ποτέ δυνατόν, τα δύο βιβλία της χριστιανοσύνης να στηρίζονται σε όνειρα; και αοριστίες;

Όταν πολλοί άνθρωποι συμβαίνει να βλέπουν στα όνειρα τους καταστάσεις τις οποίες υποψιάζονται. Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση δεν κοιμάται τη νύχτα.Μου συνέβη και μένα όταν την επομένη πρωί-πρωί η γυναίκα μου, είπε ότι πάσχει από την επάρατη νόσο.
ἀπό ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΜΩΝ

ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ
http://www.fourakis-kea.com/forum/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου