.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μάθετε το μυστικό να «ξεχνάτε»




Θα έχετε παρατηρήσει πώς όταν κάτι επιθυμείτε και κάνετε μια φευγαλέα σκέψη με την επιθυμία σας αλλά μετά την ξεχνάτε καί συνεχίζετε  να απασχολήστε και εσείς και το μυαλό σας με άλλα πράγματα , προς έκπληξή σας βλέπετε να πραγματοποιείται η επιθυμία σας. Μάλιστα συχνά θα έχετε πεί την φράση «Αχ! Αυτό πού ήθελα» ‘η « Α! αυτό επιθυμούσα και μού ήρθε», ή κάτι παρόμοιο.
Λοιπόν αυτό που έχει συμβεί στο ενδιάμεσο είναι πώς χωρίς να γνωρίζετε τον μηχανισμό η επιθυμία σας υλοποιήθηκε. Ο λόγος και ο τρόπος είναι ότι απλά την «ξεχάσατε». 
Το μυστικό είναι να μάθουμε να ξεχνάμε. 
Να εκφράζουμε την επιθυμία μας και να την ξεχνάμε. Αυτό μας συμβαίνει βέβαια σε απλά πράγματα, μικρές επιθυμίες γιατί αυτές είναι όχι πάντα άμεσης ανάγκης και τις εκφράζουμε αλλά τις βάζουμε πίσω και φεύγει ο νούς μας γρήγορα γιατί τον απασχολούν άλλα πιο έντονα και επιτακτικά προβλήματα .  Δηλαδή τις ξεχνάμε. Ο νούς όμως έχει στείλει το μήνυμα, δεν τις ξεχνά.
Τι συμβαίνει όμως σε μεγάλα προβλήματα, σε θέματα πού νοιώθουμε άμεση ανάγκη να λυθούν; Γιατί δεν έρχεται η λύση πού ζητάμε;
Λοιπόν, τά λάθη πού κάνουμε  είναι διάφορα.
 Πρώτον , δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το πρόβλημα. Μας ταλανίζει , μας σκοτίζει. Επιμένει , κουράζει, και  μας φέρνει σαν επανάληψη τά ίδια συναισθήματα  σαν αποδοχή αυτού πού ζητάμε.
Δεύτερον, δεν σκεπτόμαστε ποια λύση θέλουμε στο πρόβλημά μας. Γιατί με την ερώτηση «Τι να κάνω;»  δεν δίνουμε καμμιά κατεύθυνση αναζήτησης λύσης  στο μορφογενετικό πεδίο υλοποίησης της επιθυμίας μας και παραμένει η επανάληψη της ερώτησης – ανησυχίας «τι να κάνω».
Τρίτον,  όταν έχουμε μια λύση και την εκφράζουμε  περιμένοντας να πραγματοποιηθεί  η επιθυμία μας αυτή, πιέζουμε και εξαναγκάζουμε  να συμβεί γρήγορα , πράγμα πού σημαίνει πώς δεν ξεκολλάει ο νούς μας από αυτήν άρα δεν την ξεχνάμε.
Εδώ πρέπει να πάρουμε το μάθημα του πώς λειτουργεί το πεδίο της υλοποίησης των σκέψεων και των λόγων μας.
Όταν ξεχνάς,  σημαίνει πώς είσαι ήρεμος, δεν πιέζεσαι και δεν πιέζεις, δεν ανησυχείς και δεν αγανακτείς, άρα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.  Αυτή είναι η δύναμη της πίστης.  Αυτός είναι και ο τρόπος απελευθέρωσης από τά δεσμά μας.  Όταν μάθουμε να εργαζόμαστε με αυτόν τον τρόπο θα βρούμε την δύναμή μας.  Όσο εξαρτόμαστε  από τον εγκλωβισμό των αισθήσεων της υλικής πραγματικότητας, θα είμαστε δέσμιοι  μιάς κατάστασης πού θα εξαρτώνται όλα από τους άλλους, από το σύστημα, από τον κόσμο πού έχουμε δεχθεί σαν πραγματικό, από το ματρίξ πού μας επιβάλουν.
Μάθετε λοιπόν τον τρόπο να ζητάτε και να ξεχνάτε.
Σοφία Βλάχου

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το εχω παρατηρισει και εγω..
    το προβλημα ομως ειναι οτι αυτο γινεται οπως ειπατε και εσεις σε ζητηματα που δεν μας απασχολουνε και τοσο και απλα εκφρασαμε μια επιθυμια και την ξεχασαμε.
    Σε μειζον θεματα που μας απασχολουν συνεχως και τα φερνουμε συχνα στο μυαλο μας ομως δεν γινεται να το εφαρμοσουμε αυτο γιατι τα θυμομαστε συνεχως αθελα μας.
    Σε τετοιες περιπτωσεις?
    1) Ειναι αρκετο καθε φορα που σκεφτομαστε το θεμα η φαντασια μας να νικα την λογικη και να σκεφτομαστε την καταληξη που επιθυμούμε ή δεν κανει να επαναλβάνουμε την επιθυμια μας συνέχεια?

    επισης

    2) Αναφέρατε οτι πρεπει να βρουμε μονοι μας μια λυση.
    Να φανταζομαστε οτι θα μας παρει καποιο ατομο που αγαπαμε πολυ -αλλα εχουμε χαθει πλεον- τηλεφωνο ή να μας στειλει μυνημα απο μόνο του αποτελει λυση? και να σκεφτομαστε πως θα εξελιχθει μετα απο αυτο ευχαριστα η ολη κατασταση πλαθοντας αναλογα την ιστορία ή επαγεται σε αυτο που αναφερατε "οχι να τα περιμενει ολα απο τους αλλους"?
    συγχαρητηρια για το εξαιρετικο μπλοκ το οποιο να αναφερω απλα οτι με καθογησε ενα ονειρο στο να το ανακαλυψω εντελως τυχαια ψαχνοντας την ερμηνια του..
    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα είδα την ερώτησή σου. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Το θέμα να ξεχνάμε αυτό πού ζητάμε είναι από την μια απλό αλλά από την άλλη περίπλοκο. Το να ξεχνάμε τά προβλήματα πού μας απασχολούν έντονα είναι και ζήτημα πίστης. Δηλαδή, για να βγάλεις από τον νού σου το πρόβλημα θα πρέπει να πιστεύεις ότι όντως αυτό θα λυθεί. Ότι θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου όσο τρελή και να είναι. Αφορά την σιγουριά πού νοιώθει κανείς . Μια συμβουλή πού μπορώ να σου δώσω για να σε βοηθήσω είναι η εξής. Να φαντάζεσαι ότι αυτό έγινε και πέρασε. Ότι ήρθε το «μετά». Ότι δηλαδή είσαι ήδη στο επόμενο βήμα της ζωής σου. Δεν είναι δύσκολο. Απλά κάνε την σκέψη ότι έγινε και είσαι πέρα από αυτό. Αν το κατάλαβες αυτό πού σού είπα …νοιώσε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή