.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Τί μάς συμβουλεύουν οί πνευματικοί πατέρες γιά τά όνειρα.

 Όλα όσα θέλετε νά μάθετε γιά τά όνειρα. Δέν χρειάζεται νά διαβάσετε βιβλία επιστήμης καί μεγάλες διατριβές , ούτε νά τρέχετε σέ ονειροκρίτες καί ψυχολόγους γιά εφιάλτες πού σάς βασανίζουν. Κι άν όπως λένε ή ζωή είναι ένα όνειρο, τότε ό ύπνος είναι δυό φορές ψεύτης μέ τά δικά του όνειρα.



Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Τι επιτυγχάνουμε όταν εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας στην ΑΥΤΟ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ κι ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τις σκέψεις μας; ....η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενδυναμώνει την θέληση μας...


Μπορούμε να επηρεάσουμε τα κύματα του εγκεφάλου και να φτάσουμε στο στάδιο της απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης, στο στάδιο της δημιουργικότητας, ωστε να μπορούμε να δημιουργούμε μόνοι μας την ζωή μας; Ναι μπορούμε. Αρκεί να αναλάβουμε την ΕΥΘΥΝΗ γι’ αυτό και να ΔΡΑΣΟΥΜΕ ανάλογα.
Τι κάνει η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο μυαλό μας
Οι ασκητές, οι αναχωρητές, οι πολεμιστές, οι γιόγκι γνωρίζουν εδώ και χρόνια κάτι που οι επιστήμονες ανακάλυψαν τελευταία, πως ο ΕΛΕΓΧΟΣ είναι το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε για να επεμβαίνουμε στις σκέψεις μας, αλλά και για να νιώθουμε εσωτερική ηρεμία, να θεραπεύουμε το σώμα μας, να μην ασθενούμε καν και να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας, όπως και να τους πετύχουμε.
Τι επιτυγχάνουμε όταν εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας στην ΑΥΤΟ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ κι ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τις σκέψεις μας; Είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενδυναμώνει την θέληση μας, ενισχύει τη συναισθηματική νοημοσύνη και βελτιώνει τις επιδόσεις μας. Έτσι πετυχαίνουμε ευκολότερα αυτά που θέλουμε στη ζωή μας. Με ποιον τρόπο όμως γίνεται σωστά η Συγκέντρωση του Νου και πώς επιδρά στον εγκέφαλο και γενικότερα στην ζωή μας; Αυτό μπορείτε να το ανακαλυψετε μόνο όταν αρχίσετε να Εξασκείστε κι Εκπαιδεύεστε στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που καμία σχέση δεν έχει με τον “διαλογισμό” ούτε φυσικά με την “προσευχή”
Συγκέντρωση και Έλεγχος του Νου ισοδυναμεί με το μαγικό κλειδί που ανοίγει κάθε πόρτα – στόχο κι εκπληρώνει κάθε επιθυμία λογική ή παράλογη. Το σπουδαιότερο όμως είναι πως χαρίζει απλόχερα την πολυπόθητη γαλήνη και ηρεμία σε έναν κόσμο κατάθλιψης και σύγχυσης.
Τα κύματα της ηρεμίας
Στον εγκέφαλό μας υπάρχουν πέντε κατηγορίες κυμάτων που αντιστοιχούν σε διαφορετικές δραστηριότητες. Η Συγκέντρωση μας βοηθά να περάσουμε από εκείνα που είναι υψηλής συχνότητας σε άλλα πιο χαμηλής ενεργοποιώντας συγκεκριμένες περιοχές. Στόχος μας στην Συγκέντρωση είναι η μετάβαση από το στάδιο βήτα ή άλφα (σκέψη, ανάλυση κ.λπ.) στο θήτα (πλήρης ηρεμία, γαλήνη).
Το μυστικό για να τα καταφέρουμε είναι οι σωστές αναπνοές: όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχουν αυτές, τόσο περισσότερο μικραίνουν τα μήκη κυμάτων που εκπέμπει ο εγκέφαλος με αποτέλεσμα να ηρεμούμε. Επίσης καλό είναι να είμαστε συνεπείς, δηλαδή να αφιερώνουμε κάθε πρωί 5′ σε αυτή τη διαδικασία, αμέσως μόλις ξυπνήσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε διαφορά στην παραγωγικότητά στην διάρκεια της ημέρας.
Τα εγκεφαλικά κύματα είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) είναι η καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στο δέρμα του κεφαλιού. Κατά την καταγραφή αυτής της ηλεκτρικής δραστηριότητας παρατηρούνται διάφορες συχνότητες οι οποίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το πότε εμφανίζονται.
Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) αποκαλύπτει 5 βασικά κύματα:

τα κύματα Α (8-12 Hz)
τα κύματα Β (13-30 Hz)
τα κύματα Γ (περίπου 30-70 Hz)
τα κύματα Θ (4-7 Hz)
τα κύματα Δ (1-4 Hz)

Η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου καταγράφεται πλέον και με πιο σύγχρονα μέσα, όπως μαγνητικούς τομογράφους που δίνουν τη δυνατότητα ακριβούς εντοπισμού του σημείου του εγκεφάλου που παρουσιάζει την ηλεκτρική δραστηριότητα και το πώς αυτή μεταναστεύει από περιοχή σε περιοχή. Για παράδειγμα μπορούν να γίνονται εμφανείς οι περιοχές που δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι οποίες εντοπίζονται σε μικρότερο όγκο σε σχέση με τη λειτουργία ενός εγκεφάλου σε εγρήγορση (ξύπνιου).
1. Στάδιο Βήτα: Σε αυτό βρισκόμαστε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το μυαλό μας λειτουργεί, δουλεύει, αναλύει, σχεδιάζει, εκτιμά. Όλες αυτές οι διεργασίες λαμβάνουν τόπο, στο μετωπιαίο φλοιό. Σε αυτό το στάδιο βρίσκεστε όλη την διάρκεια στην εργασία και στις συναναστροφές με τους άλλους ανθρώπους.
Τα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ αντιπροσωπεύουν την ικανότητά μας να εκτελούμε συνειδητά την διαδικασία της σκέψης, είτε είναι δική μας είτε όχι και σπάνια είναι δική μας. Περνάμε τον περισσότερο χρόνο όταν είμαστε ξύπνιοι σε κατάσταση ΒΗΤΑ, κατά την οποία τα εγκεφαλικά κύματα πάλλονται ανάμεσα σε 13 έως 30 κύκλους το δευτερόλεπτο. Σε αυτή την κατάσταση, η προσοχή μας εστιάζεται στην «καθημερινότητα» του εξωτερικού κόσμου. Κατά κύριο λόγο εστιαζόμαστε στην γραμμικότητα [αιτια – αποτελεσμα] και στην λογική της διαδοχής, δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν το αριστερό ημισφαίριο, επειδή ο εγκέφαλος είναι απασχολημένος με το να επεξεργάζεται μυριάδες πληροφορίες που καταφθάνουν μέσα από τις 28 αισθήσεις.
Εάν όλες αυτές οι πληροφορίες δεν μπουν σε μια σειρά, θα μπερδευτούμε και θα νιώσουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο. Η φωνή του εσωτερικού – Πνευματικού- εαυτού μπορεί να ακούγεται ακόμα «κάπου στο βάθος» είναι όμως σαν να προσπαθείς να μιλήσεις σε κάποιον μέσα σε ένα θορυβώδες και πολυάσχολο αεροδρόμιο. Ίσως να μπορείς να ακούσεις την φωνή χωρίς όμως να καταλαβαίνει εύκολα τι ακριβώς έχει ειπωθεί.
Τα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ συμβάλλουν στην υποκίνηση της [όποιας] σκέψης και της δράσης. Το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας ανθρώπινης εκπαίδευσής, είναι συνδεμένο με τα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ, και χαρακτηρίζεται από τη γραμμική, αναλυτική, διανοητική σκέψη και τη γραπτή ή λεκτική επικοινωνία. Τα κύματα βήτα είναι τα κυρίαρχα εγκεφαλικά κύματα στην καθημερινή ζωή μας. Χωρίς τα κύματα βήτα δεν θα ήμασταν σε θέση να λειτουργήσουμε στον εξωτερικό κόσμο. Είναι χρήσιμα επομένως αρκεί να ελέγχονται.
2. Στάδιο Αλφα: Τα κύματα του εγκεφάλου αρχίζουν να γίνονται πιο αργά, ενώ εμείς αισθανόμαστε όλο και πιο ήρεμοι. Συχνά είμαστε στο στάδιο άλφα έπειτα από ένα μάθημα γιόγκα ή μια βόλτα στο δάσος ή ατενίζοντας την θάλασσα. Για να βρεθούμε σε αυτό, προτού αρχίσουμε την Συγκέντρωση, καθόμαστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα ή στο στρώμα με τους ώμους χαλαρούς και τη σπονδυλική στήλη ίσια. Στη συνέχεια κλείνουμε τα μάτια και ΔΕΝ σκεφτόμαστε τίποτε. Αυτό δεν είναι τόσο απλό η τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις σας, αρχίστε να σκέφτεστε με αριθμούς ή να σκέφτεστε σε μιά άλλη γλώσσα που δεν γνωρίζετε. Υπάρχουν πολλές τεχνικές, χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και θα βρείτε μια τεχνική που σταματάει τις σκέψεις σας και θα αρχίσετε να μπαίνετε σε κατάσταση Αλφα.
Τα εγκεφαλικά κύματα ΑΛΦΑ έχουν μια ικανότητα να γεφυρώνουν το συνειδητό με το υποσυνείδητο ή υπερσυνείδητο μυαλό μας, καθώς επίσης και μία ζωηρά φαντασιακή και χαλαρωμένη, αποσπασμένη επίγνωση. Όταν χαλαρώνουμε εντελώς, μετατοπιζόμαστε στα άλφα κύματα, τα οποία είναι μεταξύ 8 και 12 cps. Τα εγκεφαλικά κύματα άλφα είναι πιο αργά στην συχνότητα από τα βήτα, αλλά έχουν μεγαλύτερο εύρος. Κάποιος που κάνει ένα διάλειμμα για να ονειρευτεί, ή για να συγκεντρωθεί ή για να κάνει μία παύση από μια δραστηριότητα είναι συχνά υπό το κράτος των εγκεφαλικών κυμάτων άλφα.
Όταν επικεντρωνόμαστε με προσήλωση σε μια μόνο σκέψη, συγκίνηση, ή δραστηριότητα έχουμε λιγότερα ερεθίσματα να επεξεργασθούμε και έτσι ο εγκέφαλος μας μπορεί να μεταπηδήσει στα άλφα κύματα. Με την εγκεφαλική συνείδηση των κυμάτων ΑΛΦΑ δεν δεσμευόμαστε από τον χρόνο και τον χώρο όπως όταν είμαστε στα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ. Αυτό απελευθερώνει τη γραμμική, λογική και οργανωτική αριστερή πλευρά του εγκεφάλου μας και μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση επίσης στο δημιουργικότερο και διαισθητικό δεξιό μέρος του εγκέφαλου μας.
Το δεξί μέρος του εγκεφάλου μας σκέφτεται με εικόνες και ήχους που δεν δεσμεύονται από την ανθρώπινη γλώσσα. Για αυτόν τον λόγο, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, ή/ και οι δραστηριότητές μας είναι συνήθως δημιουργικής φύσης, όπως ο χορός, το γράψιμο, το να δεις ένα καλό παιχνίδι ή το άκουσμα ευχάριστης μουσικής. Τώρα υπάρχουν λιγότερες αποσπάσεις της προσοχής και είναι ευκολότερο να ακουστεί η εσωτερική μας φωνή.
Είναι σε αυτήν την εγκεφαλική κατάσταση Άλφα, όπου έχουμε τις εμπνευσμένες μας στιγμές «α-χα».Πολλοί εκτελεστές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, και αθλητές συνειδητά ή ασυνείδητα τίθενται σε αυτήν την άλφα εγκεφαλική κατάσταση για να επιτύχουντην έμπνευση και την καλύτερη δυνατή απόδοση.
Τα εγκεφαλικά κύματα ΑΛΦΑ συμβάλλουν στη δημιουργική επίλυση ενός προβλήματος, την επιταχυνόμενη εκμάθηση, την ανύψωση της διάθεσης και την μείωση της πίεσης και του άγχους. Οι διαισθητικές ιδέες, οι δημιουργικές «ενέργειες», η έμπνευση, το κίνητρο, και οι ονειροπολήσεις χαρακτηρίζουν τα άλφα κύματα. Αυτά τα κύματα είναι ταυτόχρονα τόσο σε μία χαλαρωμένη κατάσταση, όσο και σε εγρήγορση. Επομένως, παρέχουν μια γέφυρα μεταξύ των συνειδητών και των ασυνειδήτων ή/ και υπερσυνειδητών μυαλών μας.
3. Στάδιο Θήτα: Αυτή είναι μια πολύ βαθιά κατάσταση. Μπαίνουμε με την αναπνοή μας, δηλαδή επικεντρωνόμαστε στο πώς εισπνέουμε και εκπνέουμε. Σε αυτό το σημείο το μυαλό μεταβαίνει σε μια άλλη φάση, ηρεμίας και γαλήνης. Τώρα μάλιστα μπορεί να οπτικοποιήσει πράγματα και να φανταστεί, όχι όπως με την σκέψη. Σε αυτή την κατάσταση μπορούν να μπουν πολύ εκπαιδευμένοι στην Ενοτητα, σπάνια και σε πολύ επιφανειακά επίπεδα την προσεγγίζουν και οι άνθρωποι που εφαρμόζουν διάφορα συστήματα αυτοσυγκέντρωσης. Είναι η κατάσταση που ο άνθρωπος ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ότι θέλει.
Τα εγκεφαλικά κύματα ΘΗΤΑ είναι η ασυνείδητη δημιουργικότητα μας, η έμπνευση μας και ο σύνδεσμός μας με το πνεύμα. Τα κύματα θήτα (4 έως 7 cps) συνδέονται με τις βαθύτερες εμπειρίες της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της δημιουργικότητας. Τα κύματα θήτα είναι ακόμα πιο αργά από τα βήτα ή τα άλφα και είναι χαρακτηριστικά ακόμα μεγαλύτερου εύρους. Όταν περιορίζουμε το πεδίο της εστίασής μας πρώτιστα στο εσωτερικό μας, μπορούμε να μεταβούμε στα κύματα θήτα. Σε αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο να διατηρηθεί η συνειδητή επαφή μεταξύ του φυσικού σώματός μας και του εξωτερικού κόσμου.
Για να διατηρήσουμε αυτήν την κατάσταση της συνείδησης πρέπει να κρατήσουμε τα φυσικά μας σώματα ακίνητα, επειδή είμαστε τόσο εστιασμένοι στον εσωτερικό μας κόσμο έτσι ώστε δεν θα ήταν ασφαλές να κινηθούμε μέσα στον φυσικό κόσμο.
Στην πραγματικότητα, η πράξη και μόνο του ανοίγματος των ματιών μας ή του ακούσματος του εξωτερικού κόσμου θα μπορούσε να φέρει πάρα πολλά ερεθίσματα και να μετατοπίσει τη συνείδησή μας πίσω στα γρηγορότερα εγκεφαλικά κύματα. Χρειάζεται να υπάρχει εμπειρία στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο της συνείδησης και έπειτα, ακόμη περισσότερη εξάσκηση για να μεταφερθούν οι πληροφορίες που «κερδίζονται» σε εκείνο το επίπεδο πίσω στο συνειδητό μυαλό μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να είμαστε σε θέση να διαβιβάσουμε αυτήν την εμπειρία στα γλωσσικά μας κέντρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να την «σώσουμε» ως πληροφορία στον εγκεφαλικό φλοιό μας.
Συνήθως αυτή η κατάσταση της συνείδησης των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα επιτυγχάνεται μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου και, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι συχνά δύσκολο να θυμόμαστε τα όνειρά μας όταν είμαστε ξύπνιοι. Όταν το κάνουμε αυτό, το κάνουμε στην δεξιά πλευρά του εγκέφαλού μας, με μία συμβολική, εικονική γλώσσα και όχι στη λογική, γραμμικά διαδοχική γλώσσα της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου μας.
Είναι η γεφυροποιός επίδραση των εγκεφαλικών κυμάτων άλφα, που μπορούν να φέρουν τις αντιλήψεις των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα μας στο συνειδητό μυαλό μας. Το να παίρνουμε τον χρόνο μας και να χαλαρώνουμε όταν ξυπνάμε ή το γράψιμο και ο σχεδιασμός μετά από μία βαθιά συγκέντρωση, μπορούν να φέρνουν την μνήμη μίας εμπειρίας των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα στις σκέψεις μας των εγκεφαλικών κυμάτων βήτα.
Τα εγκεφαλικά κύματα ΘΗΤΑ συμβάλλουν στη βαθιά εσωτερική ειρήνη, τις μυστικιστικές αλήθειες, τον μετασχηματισμό των ασυνείδητων περιοριστικών πεποιθήσεων, την δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, την φυσική και συναισθηματική θεραπεία, και την εύρεση του σκοπού και της ποιότητας της ζωής μας. Χαρακτηρίζονται από ένα είδος γνώσης που το νιώθουμε όπως την εσωτερική σοφία, την ΕΝΟΤΗΤΑ, τις ψυχικές ικανότητες και την ανάκτηση του ασυνείδητου υλικού.
Τα εγκεφαλικά κύματα θήτα αποτελούν την «κορύφωση» της κορυφαίας εμπειρίας.
4. Στάδιο Δέλτα: Μόνο πολύ καλά εκπαιδευμένοι ασκητές, γιόγκι, αναχωρητές, μπορούν να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Είναι η κατάσταση που ο άνθρωπος μπορεί να βγει από τις δημιουργίες αυτοστιγμή.
Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα είναι η υπερσυνείδητη μας εμπάθεια (ενσυναίσθηση), η αλληλεπίδραση και η ραντάρ σύνδεση μας με την πλήρη πολυδιάστασιακή αντίληψή μας. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα έχουν το μέγιστο εύρος και την πλέον αργή συχνότητα. Κυμαίνονται συνήθως από τους 5 ως τους 4 cps. Δεν κατεβαίνουν ποτέ στο μηδέν, επειδή αυτό θα σήμαινε ότι ήμαστε νεκροί. Σε αυτήν την κατάσταση της συνείδησης οι οργανισμοί μας λειτουργούν με τον τρόπο της χειμέριας νάρκης.
Στην πραγματικότητα, τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα συναντώντα ισυχνά σε κάποιον που βρίσκεται σε κώμα. Οι εξασκημένοι γιόγκι μπορούν συνειδητά να επιτύχουν αυτό το επίπεδο της συνείδησης. Ευρισκόμενοι σε αυτήν την κατάσταση είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία των σωμάτων τους και τον ρυθμό των καρδιών τους. Μπορούν ακόμη και να φαίνονται ότι είναι νεκροί, αλλά είναι σε θέση να αναβιώσουν. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα είναι το βαθύτερο επίπεδο του ύπνου χωρίς όνειρα, κατά το οποίο τα σώματά μας ελαττώνουν πολύ τις λειτουργίες τους.
Είναι σε αυτό το επίπεδο, που τα σώματά μας μπορούν να εστιαστούν εντελώς στη θεραπεία και την ανάπτυξη. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα συμβάλλουν στη «θαυματουργή» θεραπεία, τη γνώση, την εσωτερική ύπαρξη και την προσωπική ανάπτυξη, την αναγέννηση, την αποκατάσταση ενός τραύματος, την ενότητα και τις μεταθανάτιες εμπειρίες. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα προσφέρουν την διαίσθηση, την ενσυναίσθηση (empathic attunement) και την ενστικτώδη διορατικότητα.

Είναι τα κύματα που πετυχαίνουν την απόλυτη ΣΥΝΔΕΣΗ με το ΠΝΕΥΜΑ.

Οι τέσσερις βασικοί ρυθμοί
Τα πρώτα χρόνια της ζωής το ΗΕΓ αποτελείται κυρίως από χαμηλές συχνότητες. Κατά την ηρεμία του ατόμου με τα μάτια κλειστά, το ΗΕΓ που καταγράφεται από την οπίσθια περιοχή του εγκεφάλου, δίνει κύματα Α, ενώ οι συχνότητες που καταγράφονται από το πρόσθιο τμήμα αντιστοιχούν σε κύματα Β. Κατά την εγρήγορση όμως κύματα Β με χαμηλότερη τάση και υψηλότερη συχνότητα, αντικαθιστούν τα κύματα Α. Τα κύματα Θ παρατηρούνται στα αρχικά στάδια του ύπνου, ενώ τα κύματα Δ εμφανίζονται σε στάδια βαθύτερου ύπνου.
Τα Κύματα Γ
Μια από τις παλαιότερες αναφορές γι’ αυτά τα κύματα ήταν το 1964 χρησιμοποιώντας καταγραφές της ηλεκτρικής δραστηριότητας από ηλεκτρόδια που είχαν εμφυτευτεί στο οπτικό κέντρο πιθήκων που ήταν ξυπνητοί. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι οτι τα κύματα γ σχετίζονται με τη συνείδηση (consciousness) μια λειτουργία που ακόμη δεν είναι κατανοητή και η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων από πολλούς επιστημονικούς κλάδους.
Ερευνες έχουν δείξει ότι τα κύματα Γ είναι συνεχώς παρόντα κατά τη διάρκεια της χαμηλής τάσεως γρήγορης νεοφλοιικής δραστηριότητας (low voltage fast neocortical activity (LVFA)), που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ξυπνήματος και κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Πρόσφατα πειράματα έχουν δείξει οτι τα κύματα Γ είναι συνεχώς παρόντα σε αρουραίους κατά την διάρκεια της LVFA που εμφανίζεται στη διάρκεια της χειρουργικής αναισθησίας. Κάποιοι ερευνητές ωστόσο δεν διακρίνουν τα κύματα Γ ως ξεχωριστή κατηγορία αλλά τα τοποθετούν στα κύματα Δ.
@Ηω Αναγνώστου “Η Τέχνη της Επιβίωσης”

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Όλα γίνονται στην ώρα τους… Ακόμα και τα θαύματα!


Γράφει η Λίνα Παυλοπούλου
Όταν το πιστέψεις, τότε μόνο θα το δεις να υλοποιείται. Το θαύμα έρχεται μέσα από την πίστη και τη γνώση αυτή. Δε φτάνει όμως να το γνωρίζεις αυτό, μόνο με το μυαλό.
Το θαύμα ζητά τη συμμετοχή της καρδιάς. Oταν η καρδιά ενωθεί με το νου, τότε συντελείται το θαύμα.
Όσο όμως επιτρέπεις στο «εγώ» σου να εμποδίζει αυτή την ένωση, το θαύμα ακόμα θα το περιμένεις να συμβεί.
Όταν καταθέσεις εκεί που γνωρίζεις χωρίς αντιστάσεις το εγώ σου και το φορτίο που δεν μπορείς να κουβαλήσεις, τότε το θαύμα θα το λάβεις στη ζωή σου!
Το θαύμα έρχεται σε σένα μέσα από την βαθιά πίστη σου. Και έρχεται όταν περιβάλλεις τον εαυτό σου με αληθινή χαρά!
Η χαρά είναι η κινητήριος δύναμη της ένωσης της καρδιάς και του μυαλού.
Όσο αντιστέκεσαι στη χαρά και συνεχίζεις να παραπονιέσαι, να μην αποδέχεσαι ότι σου συμβαίνει, να αντιστέκεσαι στις αλλαγές, να αφήνεις να σε εξουσιάζει το εγώ σου, μην περιμένεις να λάβεις τίποτα περισσότερο από συμβατικά, κοινότυπα και ίδια πράγματα στη ζωή σου.
Αν όμως πραγματικά θες να ζεις θαύματα στη ζωή σου και να ακολουθείς την υπερβατική σου φύση, τότε χρειάζεται να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου, να τιθασεύσεις το εγώ σου και να αποφασίσεις να ανοίξεις την καρδιά σου.
Αυτό που θες, όταν το ζητάς πραγματικά με την καρδιά σου, χρειάζεται να το ζεις σα να το έχεις ήδη… και να είσαι σίγουρος ότι μέσα από αυτή την πίστη, μέσα από αυτό το πεδίο της χαράς, το θαύμα απλά γίνεται!
Και δεν είναι λόγια για να λέμε… Το θαύμα δεν έχει λογική, δεν διέπεται από ανθρώπινους νόμους, είναι απόρροια της θεϊκής μας φύσης που οι περισσότεροι δεν έχουν συναντήσει μέσα τους.
«Τα αδύνατα παρά ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ εστίν». 
Οσοι το έχουν βιώσει και συνεχίζουν να το βιώνουν, μπορούν και να το μοιραστούν.
Γιατί, αλήθεια στο λέω, όλα γίνονται στην ώρα τους, ακόμα και τα θαύματα. Αρκεί εσύ να το πιστέψεις.
Ζητήστε και θα λάβετε! 

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

Η μητέρα τους είχε φύγει από νωρίς το πρωί και τα είχε αφήσει στη Μαρία, μια νέα την οποία έπαιρνε κάποιες φορές για λίγες ώρες προκειμένου να τα προσέχει. Όταν ο φίλος της κοπέλας τηλεφώνησε για να της προτείνει μια βόλτα με το καινούργιο του αυτοκίνητο,η Μαρία δεν δίστασε και πολύ.Άλλωστε,τα παιδιά κοιμούνταν όπως κάθε απόγευμα,και δεν θα ξυπνούσαν πριν τις πέντε.
Προνόησε να κλειδώσει την πόρτα του δωματίου και φύλαξε το κλειδί στην τσέπη της.Δεν ήθελε να διακινδυνέψει να ξυπνούσε ο Πάντσο και να κατέβαινε τη σκάλα για να την ψάξει,γιατί,όπως και να ‘χει,ήταν μόνο έξι χρόνων,και με την παραμικρή απροσεξία μπορούσε να σκοντάψει και να χτυπήσει.Επίσης,σκέφτηκε ότι αν συνέβαινε αυτό,δεν θα ήξερε πως να εξηγήσει στην μητέρα το λόγο για τον οποίο το παιδί δεν την είχε βρει.
Ίσως να ήταν ένα βραχυκύκλωμα στην τηλεόραση ή σε κάποιο από τα φώτα στου σαλονιού,ή μπορεί μια φλόγα στα καυσόξυλα -το θέμα είναι ότι όταν οι κουρτίνες άρχισαν να καίγονται,η φωτιά έφτασε γρήγορα στην ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια.Τον ξύπνησε ο βήχας του μωρού,εξαιτίας του καπνού που περνούσε κάτω απ’ την πόρτα.Χωρίς να σκεφτεί ο Πάντσο πήδηξε από το κρεβάτι και πίεσε με δύναμη το πόμολο για να ανοίξει την πόρτα,αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως και να ‘χει,ακόμα κι αν το είχε καταφέρει,οι φλόγες θα είχαν καταβροχθίσει τον ίδιο και τον λίγων μηνών αδερφό του σε ελάχιστα λεπτά.Ο Πάντσο φώναξε τη Μαρία,αλλά κανείς δεν απάντησε στην έκκληση του.Έτσι,συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να βγάλει τον αδερφό του από ‘κεί μέσα.Προσπάθησε να ανοίξει το παράθυρο που έβγαζε στο περβάζι,αλλά ήταν αδύνατο για τα μικρά του χέρια να λύσει την ασφάλεια. Όταν οι πυροσβέστες τελείωσαν με το σβήσιμο της φωτιάς,το θέμα συζήτησης όλων ήταν το ίδιο:
-Πώς μπόρεσε αυτό το τόσο μικρό παιδί να σπάσει με την κρεμάστρα το τζάμι και μετά τη σήτα;
-Πώς μπόρεσε να φορτώσει το μωρό στο σακίδιο;
-Πώς μπόρεσε να περπατήσει στο περβάζι κουβαλώντας σημαντικό βάρος και να κατέβει από το δέντρο;
-Πώς μπόρεσε να σώσει τη ζωή του αδερφού του και τη δική του;
Ο ηλικιωμένος πυροσβέστης, άνθρωπος σοφός που όλοι σέβονταν,τους έδωσε την απάντηση: “Ο μικρός Πάντσο ήταν μόνος…Δεν είχε κανέναν να του πει ότι δεν θα μπορούσε.”
Χόρχε Μπουκάι 
Απόσπασμα από το βιβλίο " Να σου πω μια ιστορία"

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ



Πίστη

Δεν έχεις Πίστη, όταν τα στάχια σου προσμένεις να γενούν σιτάρι,
κι από τ΄ άκαρπο δεντρί, που κέντρωσες, προσμένεις καρπερό βλαστάρι!
Πίστη έχεις, όταν από το χέρσωμα κι από τα αστραποκαμένα ξύλα,
προσμένεις τους καρπούς ολόδροσους και καταπράσινα τα φύλλα.
Δεν έχεις Πίστη, όταν, πηγαίνοντας το δρόμο του βουνού, προσμένεις
να φτάσεις ως το ανάερο ψήλωμα κάποιας κορφής μαρμαρωμένης.
Πίστη έχεις, όταν, αλυσόδετος, μέσα από τα βάθη της αβύσσου,
προσμένεις ως τα ουράνια ελεύτερο να φτερουγίσει το κορμί σου.
Δεν έχεις Πίστη, όταν τ' απόβραδο προσμένεις να προβάλλουν τ΄ άστρα,
και με του πετεινού το λάλημα να φέξη η αυγή ροδογελάστρα!
Πίστη έχεις, όταν- όσο αλόγιστο και πλάνο ο νους σου κι αν το ξέρει-
προσμένεις ήλιο τα μεσάνυχτα κι αστροφεγγιά το μεσημέρι.
Δεν έχεις Πίστη, όταν, πιστεύοντας, ρωτάς την κρίση και τη γνώση!
Δεν έχεις Πίστη, όταν την πίστη σου στο λογικό έχεις θεμελιώσει!
Πίστη έχεις, όταν κάθε σου όνειρο το ανάφτεις στο βωμό της τάμα,
κι αν κάποιο τάμα σου είναι αδύνατο, προσμένεις να γενεί το θάμα.
 - Γεώργιος Δροσίνης

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ονειρόκοσμος... Ο Κόσμος των Φωτεινών Ονείρων...

 Έρικ Σμυρναίος
Θα θέλατε να ζείτε σε κάποιο εξωτικό νησί όπου θα είσαστε ζάπλουτοι και θ’ απολαμβάνετε τον έρωτα της γυναίκας ή του άνδρα των ονείρων σας; Θα προτιμούσατε να πετάτε σαν πουλί, να ελέγχετε τη φωτιά ή να προκαλείτε καταιγίδες με μία σας σκέψη; Μια βόλτα στην Αθήνα της εποχής του Περικλή ή στην αστραφτερή πρωτεύουσα της Ατλαντίδας σας κινεί το ενδιαφέρον;

Για να τα ζήσετε όλα αυτά, το μόνο που χρειάζεται είναι να εισχωρήσετε μέσα σ’ ένα φωτεινό όνειρο.

Τι είναι όμως τα φωτεινά όνειρα;

Σύμφωνα με τη σχετική βιβλιογραφία, πρόκειται για μια ασυνήθιστη διανοητική κατάσταση κατά την οποία κάποιος που βλέπει ένα όνειρο διατηρεί την συνειδησιακή του ακεραιότητα και γνωρίζει ότι εκείνη τη στιγμή ονειρεύεται. Ξυπνάει δηλαδή μέσα στον προσωπικό του ονειρόκοσμο. Η πράξη αυτή του επιτρέπει να διαμορφώνει όπως θέλει τα σενάρια των ονείρων του και να τα μεταμορφώνει σε πολύχρωμες και αληθοφανείς περιπέτειες. Ο ονειρευτής μπορεί τότε να ζήσει την πιο απίθανη φαντασίωση, να πετάξει πάνω από βουνά, ν’ αλλάξει μορφή, να περιπλανηθεί σε αρχαία δάση ή να επισκεφτεί εξωγήινους πλανήτες. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι τα όρια της προσωπικής του φαντασίας. Πολλοί ονειρευτές χρησιμοποιούν τα φωτεινά όνειρα ως εργαλεία αντιμετώπισης ψυχολογικών προβλημάτων ή αγχωτικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν στην πραγματική τους ζωή. Πολλοί έρχονται σε επαφή με τα δημιουργικά τους ταλέντα, συνθέτουν μουσική, ζωγραφίζουν όμορφους πίνακες ή επιλύουν πρακτικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλοι τα χρησιμοποιούν ως μέσον συνειδητής αλληλεπίδρασης με άλλα τμήματα του ψυχισμού τους, επικοινωνώντας για παράδειγμα με διάφορους ονειρικούς χαρακτήρες που συναντούν στις φανταστικές τους περιπλανήσεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν επικοινωνήσει με το υποσυνείδητό τους μιλώντας στον ίδιο τον ονειρικό κόσμο που τους περιβάλλει.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, αναλώνουμε το 1/3 της ζωής μας ονειρευόμενοι. Επίσης, οι μισοί από μας έχουμε δει τουλάχιστον ένα φωτεινό όνειρο κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Ο Αριστοτέλης είχε εντοπίσει την ύπαρξή τους γιατί στα κείμενά του αναφέρει ότι συχνά, όταν κάποιος κοιμάται, υπάρχει κάτι από τη συνείδησή του που γνωρίζει ότι οτιδήποτε παρουσιάζεται μπροστά της δεν είναι παρά ένα όνειρο. Στην αρχαία Πέργαμο γιατροί χρησιμοποιούσαν τα φωτεινά όνειρα ως θεραπευτική μέθοδο και τα ονειρομαντεία της αρχαιότητας ίσως είχαν αναπτύξει μεθόδους πρόκλησης φωτεινών ονείρων που να ήταν πολύ αποτελεσματικές.

Οι σύγχρονοι μελετητές τους υποστηρίζουν ότι τα φωτεινά όνειρα αποτελούν ένα συνειδησιακό επίτευγμα εφάμιλλο της αυτοσυνείδησης που απολαμβάνει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια των χρονικών περιόδων που παραμένει ξύπνιος. Γνωρίζουμε ότι όταν κάποιος βλέπει ένα φωτεινό όνειρο, ο εγκέφαλός του παρουσιάζει αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα στους προμετωπιαίους λοβούς και παράγει περισσότερα εγκεφαλικά κύματα Γάμμα. Αν και κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να ξυπνήσει μέσα σ’ ένα φωτεινό όνειρο, μόνο ένα μικρό ποσοστό μαθαίνει πώς να το κάνει αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα και κατά βούληση.

Κάποιες από τις τακτικές εκούσιας πρόκλησης «φωτεινών ονείρων» καταγράφτηκαν για πρώτη φορά από μια Εγγλέζα αριστοκράτισσα, την Mary Arnold Foster η οποία γεννήθηκε το 1861. Ο σύζυγός της ήταν ανιψιός του διάσημου συγγραφέα E.M. Forster ο οποίος έγραψε τα βιβλία «Δωμάτιο με Θέα» και «Το πέρασμα στην Ινδία.» Η ίδια έγραψε στην ώριμη ηλικία των 60 ετών ένα μικρό βιβλίο με τον τίτλο «Μελέτες πάνω στα όνειρα» όπου περιέγραφε τον τρόπο που είχε βρει να ξυπνάει μέσα στα όνειρά της, να τα εξερευνά και να τα ελέγχει. Η παράξενη περιπέτειά της ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν έβλεπε σχεδόν κάθε βράδι εφιάλτες που αφορούσαν τον θάνατο των δύο γιών της στο μέτωπο. Ανακάλυψε ότι ο τρόπος για να καταπολεμήσει αυτά τα απαίσια όνειρα ήταν να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας μια συγκεκριμένη φράση: «Αυτό είναι απλά ένα όνειρο, αν ξυπνήσεις θα έχει τελειώσει και όλα θα είναι πάλι καλά». Η συγκεκριμένη φράση λειτούργησε ως ξόρκι που διείσδυσε στα όνειρά της έτσι ώστε κάθε φορά που ονειρεύονταν να ξέρει πλέον ότι βρίσκεται μέσα σε μια φαντασίωση. Οι εφιάλτες έπαψαν να τη βασανίζουν και εκείνη ανέπτυξε την ικανότητα να διαμορφώνει τα όνειρά της όπως ακριβώς ήθελε.

Όπως έγραψε στο βιβλίο της, έμαθε να πετάει πάνω από δέντρα, οροφές σπιτιών και ανάμεσα απ’ τα σύννεφα και κατάφερε να ολοκληρώσει ένα ονειρικό ταξίδι πάνω απ’ τον Ατλαντικό ωκεανό! Ενθαρρυμένη από την επιτυχία της, άρχισε να μελετάει την ακαθόριστη περιοχή που απλώνεται ανάμεσα στον ύπνο και την εγρήγορση και να αναρωτιέται από πού πηγάζουν οι εικόνες που έβλεπε και γιατί οι αναμνήσεις των ονείρων σβήνουν σαν ομίχλη στο πρώτο φως της αυγής. Έγραψε έτσι έναν λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό στην ονειρόχωρα και χαρτογράφησε τις παρυφές της συνειδητότητας μ’ έναν τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά. Εκατό χρόνια αργότερα, οι επιστήμονες που μελετούν τα φαινόμενα του ύπνου και των ονείρων αντλούν έμπνευση απ’ το έργο της και εκπλήσσονται με το πόσο ακριβείς και ορθές ήταν η επισημάνσεις της.

Πώς μπορούμε λοιπόν να προκαλέσουμε ένα φωτεινό όνειρο;
Σύμφωνα με το γοητευτικό βιβλίο της κυρίας Foster και τις μεταγενέστερες τεχνικές που ανέπτυξαν διάφοροι ονειροταξιδιώτες, κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι τα ακόλουθα:

Αρχικά θα πρέπει να προετοιμαστούμε νοητικά για τη συγκεκριμένη εμπειρία. Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ν’ αποδεχτούμε ότι τα όνειρα αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και ότι πραγματικά θέλουμε να βιώσουμε ένα φωτεινό όνειρο.

Πρέπει να σχεδιάσουμε τι θα κάνουμε όταν ξυπνήσουμε τελικά μέσα στον προσωπικό μας ονειρόκοσμο. Αυτή η διαδικασία θα στείλει θετικά μηνύματα στο υποσυνείδητό μας και θα επιταχύνει τον ερχομό των φωτεινών ονείρων. Θα πρέπει επίσης ν’ αναπτύξουμε τεχνικές ανάκλησης των ονείρων μας. Οι περισσότεροι τα ξεχνάμε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα λίγα μόλις λεπτά αφού ξυπνήσουμε να έχουμε ήδη χάσει ένα μεγάλο κομμάτι τους. Για να το αποφύγουμε αυτό αφυπνιζόμαστε σταδιακά: Μόλις ξυπνήσουμε, δεν ανοίγουμε τα μάτια μας και παραμένουμε ακίνητοι.

Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε όλα όσα έχουμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας που ξεκινάει. Αφήνουμε τις σκέψεις μας να ξεδιπλωθούν ελεύθερα, πάντα όμως γύρω απ’ το όνειρο που έχουμε δει. Προκειμένου να συγκρατήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερες απ’ τις λεπτομέρειες του, προσπαθούμε να το θυμηθούμε αντίστροφα, σκηνή προς σκηνή, απ’ το τέλος προς την αρχή.

Έτσι σχηματίζουμε ένα περιεκτικό κολάζ εικόνων και συμβάντων που το απαρτίζουν. Δημιουργούμε το προσωπικό μας ονειρολόγιο όπου καταγράφουμε κάθε πρωί τα όνειρα μας, αμέσως μόλις ξυπνήσουμε, με όλες τις λεπτομέρειες που θυμόμαστε. Χρησιμοποιούμε τον ενεστώτα χρόνο στις περιγραφές μας και σημειώνουμε την ημερομηνία και την ώρα που είδαμε το συγκεκριμένο όνειρο γιατί έτσι πείθουμε το υποσυνείδητό μας ότι τα όνειρα μας είναι όντως σημαντικά, εξοικειωνόμαστε μαζί τους και μαθαίνουμε να τα θυμόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία. Μια επιπρόσθετη τεχνική είναι να ξυπνάμε λίγο πριν από την συνηθισμένη ώρα μας, ρυθμίζοντας για παράδειγμα ένα ξυπνητήρι μισή ώρα πιο νωρίς. Μ’ αυτό τον τρόπο θυμόμαστε καλύτερα τα όνειρά μας καθώς ο εγκέφαλός μας δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει τη συνηθισμένη ρουτίνα του. Μια παραπλήσια τεχνική είναι να ενεργοποιείται το ξυπνητήρι κάθε μισή ώρα έτσι ώστε να παλινδρομούμε ανάμεσα στον ύπνο και την εγρήγορση.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθούμε να παραμένουμε εστιασμένοι στην εκάστοτε στιγμή που ζούμε και να μην ονειροπολούμε ή να χάνουμε την επαφή με το περιβάλλον εξαιτίας των σκέψεων που απορροφούν την προσοχή μας. Αν σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε τον εαυτό μας ως προς το κατά πόσο είμαστε παρόντες στη στιγμή, θα είναι πιο εύκολο να ξυπνήσουμε μέσα σ’ ένα όνειρο. Η μέθοδος του διαλογισμού λέγεται ότι βοηθάει πάρα πολύ ως προς αυτό. Τέλος, επειδή τα φωτεινά όνειρα είναι πολύ ρεαλιστικά, εφαρμόζονται κάποια κόλπα εξακρίβωσης απ’ τον ονειρευτή, ώστε ν’ αναγνωρίσει ότι το όνειρο που βλέπει δεν ανήκει στον κόσμο της πραγματικότητας και έτσι να το ελέγξει. Μπορεί πχ να προσπαθήσει να πετάξει, να περάσει μέσα από ένα καθρέφτη ή να διαπεράσει ένα τοίχο με το σώμα του.

Η προοπτική της ανάπτυξης των προσωπικών μας ονειρόκοσμων φαίνεται πολύ συναρπαστική. Ίσως, όταν αναπτυχθεί κάποια τεχνολογία που θα μπορεί να διαβάζει τα όνειρα και να τα καταγράφει, να εξελιχθεί σε κυρίαρχη μορφή ψυχαγωγίας. Θα μπορούμε τότε να πλάθουμε ονειρόκοσμους τους οποίους θα μεταφορτώνουμε σε μια κοινή βάση δεδομένων απ’ όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να τους απολαμβάνει σαν να είναι δικοί του.

Όνειρα γλυκά λοιπόν…

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Μόνο τα Όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ποτέ οι Επιθυμίες σας


«Μην αποκαρδιώνεστε αν δεν πετυχαίνετε να εφαρμόσετε την Τέχνη του Ονειρέματος.  
 Εσείς κι εγώ, σαν παιδιά του Χρόνου, είμαστε ακόμη ανίκανοι να διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στο Όνειρο και την Επιθυμία....
Μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε ότι στην Επιθυμία προβάλετε στη ζωή σας την εμπειρία του θέλω, εύχομαι, προσπαθώ, και ελπίζω, και ότι μια τέτοια εμπειρία αποκαλύπτει, στη ροή του χρόνου
το ακριβώς αντίθετο αυτού που αναμένετε  ή επιθυμείτε. 
Το 'Όνειρο είναι μια τόσο ισχυρή, δημιουργική εμπειρία, ώστε και λίγα δευτερόλεπτα από την 'άχρονη' δράση του,μπορούν να πετύχουν να δημιουργήσουν όλα εκείνα που επί σειρά ετών επιθυμούσατε και δεν καταφέρατε να φτάσετε! 
Να θυμάστε! 
Μόνο τα Όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ποτέ οι Επιθυμίες σας!»


 Elio D’ Anna «Η Σχολή των Θεών»

Μόνο το όνειρο είναι πραγματικό..


«Ξέρω, θα ’ θελες να βγεις από το ‘όνειρο ’αλλά Εγώ είμαι η πραγματικότητα.Η ζωή σου, ο κόσμος όπου πιστεύεις ότι μπορείς να επιλέγεις και να αποφασίζεις, είναι πλασματικά... είναι ένας φρικτός εφιάλτης.... Το να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, καριέρα, να αποκτήσεις ένα σπίτι, να έχεις την εκτίμηση και την αναγνώριση των άλλων...
 και ό,τι άλλο πίστεψες, είναι φετίχ χωρίς νόημα που λάτρεψες σαν ειδωλολάτρης και τους έδωσες προτεραιότητα.
Μόνο το ‘όνειρο ’είναι πραγματικό 

Το 'όνειρο ’είναι το πιο αληθινό πράγμα που υπάρχει. 
Μάθε να κινείσαι στον κόσμο της πραγματικότητας. 
Εδώ οι συνήθειες και οι πεποιθήσεις σου, οι παλιοί κώδικές σου δεν έχουν πια αξία... 
Αυτό που εσύ αποκαλείς πραγματικότητα είναι μόνο φαινόμενα, πρέπει να την αναποδογυρίσεις τελείως και δεν μπορείς να κρατήσεις μέσα σου τίποτα από τα παλιά... 
Θα πρέπει να μάθεις έναν νέο τρόπο να σκέφτεσαι,
 ν’ αναπνέεις, 
να δρας και ν’ αγαπάς...
Έζησες μια ύπαρξη χωρίς σκοπό... οδυνηρή. 

Κρυμμένος πίσω από μια απασχόληση, 
πίσω από την απατηλή προστασία ενός μισθού, διαιωνίζεις τη φτώχεια, τη δυστυχία του κόσμου 
Η ζωή είναι πάρα πολύ πολύτιμη για να εξαρτάται, και πάρα πολύ πλούσια για να χάνει! 
Ήρθε η ώρα να αλλάξεις!».

 
Elio D’ Anna “Η Σχολή των Θεών’’ 

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ό αἰσθητὸς κόσμος εἶναι, κατὰ τὸν Πλάτωνα, καλλιτέχνημα, τὸ ὁποῖον ἔπλασεν ὁ θεῖος Δημιουργὸς κατὰ τὰς ἰδέας, κατὰ τὰ ἐν αὐτῷ θεία, αὐτοτελῆ καὶ αἰώνια νοήματα.

ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΜΑΙΟΣ (Κοσμογονία)
Οἱ Ἕλληνες φιλόσοφοι ἀντηλαμβάνοντο τὴν φύσιν ὡς καλλιτεχνικὸν δημιούργημα.
Τὸ ἀρχαῖον Ἑλληνικὸν πνεῦμα, ἦτο κατὰ τὴν φύσιν, καὶ τὴν οὐσίαν αὐτοῦ, κυριολεκτικῶς καλλιτεχνικόν.

Διά τήν παραγωγήν δὲ τοῦ καλλιτεχνήματος αὐτοῦ, ἐκτὸς τοῦ Δημιουργοῦ ἀναγκαίως συντρέχουσι δύο τινά, πρῶτον ἡ Ἰδέα καθ’ ἧς γίνεται τὸ ἔργον, καὶ δεύτερον ἡ Ὑλη, ἥτις δέχεται καὶ ἐμφανίζει τὴν Ἰδέαν αἰσθητῶς. Οὕτω καὶ ὅλος ὁ αἰσθητὸς κόσμος εἶναι, κατὰ τὸν Πλάτωνα, καλλιτέχνημα, τὸ ὁποῖον ἔπλασεν ὁ θεῖος Δημιουργὸς κατὰ τὰς ἰδέας, κατὰ τὰ ἐν αὐτῷ θεία, αὐτοτελῆ καὶ αἰώνια νοήματα.
Ἕκαστον ὄν ἐν τῇ φύσει εἶναι ἐμφάνισις καὶ πραγμάτωσις αἰσθητὴ μίας ἰδέας, ἑνὸς ὄντος νοητοῦ.
Καὶ ἡ μὲν ἰδέα εἶναι τὸ πραγματικὸν (ὄντως) ὄν, αἰώνιον (ἀεὶ ὄν), ἀμετάβλητον, ἀκίνητον, τὸ αὐτὸ πρὸς ἑαυτὸν (κατὰ τὰ αύτὰ ὄν) καὶ διὰ τῆς νοήσεως μόνης ἀντιληπτὸν (νοητόν).

Τὴν ἑτέραν ἀρχὴν τοῦ παντός, τὴν Ὑλην, ὁ Πλάτων ὑπολαμβάνει αΐδιον μέν, οὐχὶ ὅμως ἀκίνητον, ἀλλὰ ἄμορφον καθ’ ἑαυτὴν καὶ ἀσχημάτιστον, δεχομένην δὲ πᾶσαν μορφήν, ἀπλοῦν χῶρον. Ἡ ἰδέα ἤ τὸ σύνολον τῶν ἰδεῶν, ὁ δημιουργὸς Νοῦς εἶναι ὡς ὁ Πατήρ, ἡ δὲ Ὕλη ὡς ἡ Μήτηρ, Τέκνον δ’ αὐτῶν εἶναι ὁ ὁρατὸς οὕτος κόσμος.
Τὰ φαινόμενα αὐτοῦ, τὰ αἰσθητὰ ὄντα, ῥέοντα καὶ μεταβαλλόμενα ἀπαύστως καὶ  ἀφανιζόμενα, δὲν ἔχουσιν ἀληθή ὕπαρξιν, δὲν εἶναι ὄντα, ἀλλὰ γινόμενα.
Ἡ αἰσθητὴ ὕπαρξις δὲν εἶναι ὅντως ὄν, ἀλλὰ τὸ διάμεσον μεταξὺ ὄντος καὶ μὴ ὄντος, τὸ ὁποῖον πάντοτε γίνεται καὶ  οὐδέποτε ἀληθῶς εἶναι, ἀλλὰ μεταβάλλεται, γίνεται ἄλλο, εἶναι ἕτερον. Ταῦτα δὲ εἶναι ἀντιληπτὰ μόνον ὑπὸ τῆς  αἰσθήσεως καὶ τῆς δόξης.
Ἡ γνῶσις αὐτῶν καὶ τῆς ὅλης φύσεως εἶναι λοιπὸν ἀναγκαίως ἀβεβαία, εἶναι γνῶσις κατ’ εἰκασίαν (εἰκότα λόγον) καὶ ἀναλογίαν, ἑνῶ ἡ ἐπιστήμη τῶν νοητῶν εἶναι βεβαία γνῶσις.

Ὁ Πλάτων κατεχόμενος ὑπὸ τῆς καλλιτεχνικῆς ἐπόψεως τοῦ Ἑλληνικοῦ πνεύματος, τοῦ ὁποίου εἶναι τελεία ἐνσάρκωσις, παραλαμβάνει ὅρους καὶ φράσεις ἐκ τῆς τέχνης πρὸς σαφεστέραν δήλωσιν τῶν νοημάτων αὐτοῦ, ὅμως δὲν πρέπει νὰ  δεχώμεθα παθητικῶς τὸ γράμμα, οὐδὲ τὰς ὑλικὰς εἰκόνας νὰ ἐκλαμβάνωμεν ὡς αὐτὸν τὸν νοῦν τοῦ φιλοσόφου.
Ὁ Δημιουργός του πχ. δὲν εἶναι τεράστιόν τι πρόσωπον διαπλάττων δεδομένα ὑλικὰ κατά τι πρότυπον, κατά τὰς ἰδέας. Τοιαῦται ὑλικαὶ παραστάσεις εἶναι ἀνάξιαι τοῦ ὄντος, ὅλως νοητοῦ καὶ νοεροῦ. Τὸ ἄϋλον πνεῦμα, ἵνα δημιουργήσῃ, ἵνα ἀποκαλυφθῆ ὡς πνεῦμα, μόνον ὑλικὸν ἔχει τὸν λόγον.

Ἡ δημιουργία εἶναι ἀναγκαῖα καὶ αἰώνιος, καθ’ ὅ,τι τὸ ὄν αἰωνίως καταλείπει τὴν ἐρημίαν καὶ ἀπειρίαν αὐτοῦ, δημιουργεῖ, προσλαμβάνει διορισμούς, πέρατα, καὶ ἐμφανίζεται ἐν τῇ φύσει, ἵνα πάλιν ἐπιστρέψῃ εἰς ἑαυτόν. Ἡ ἐπιστροφὴ αὐτή, τὸ Πνεῦμα, εἶναι βέβαια ὁ τέλειος τρόπος τῆς ὑπάρξεως τῆς Ἰδέας.
Τό Ἑλληνικόν ὅμως πνεῦμα ὡς ὕψιστον τρόπον ὑπάρξεως τοῦ θείου συνέλαβε μόνον τὴν ἐμφάνισιν, αὐτοῦ διὰ τῆς ὕλης τελειουμένην ἐν τῇ καλλιτεχνίᾳ. Τοιοῦτου λοιπὸν πνεύματος κατ’ ἐξοχὴν ἐρμηνευτὴς εἶναι ὁ Πλάτων, καί ἐκ τούτου ἐξηγεῖται διατὶ καὶ οὖτος, καί ὁ Ἀριστοτέλης δὲν ἠδυνήθησαν νὰ διαλλάξωσιν ἐντελῶς τὰς δύο ἀρχάς, τὸ πνεῦμα καὶ τὴν ὕλην.

Κατά τὰ εἰρημένα λοιπὸν ἔχομεν τὸ ὄν (θεός) καὶ τὸ γινόμενον. Τὸ ὄν εἶναι ἀκίνητον, ταυτὸν καὶ νοητόν.
Τὸ γινόμενον εἶναι μεταβλητόν, ἄλλο καὶ αἰσθητόν.
Ἀλλά ὅ,τι γίνεται, γίνεται ὑπὸ τινός· ἄρα ὁ κόσμος ἔχει αἰτίαν, διὸ ἐδημιουργήθη ὑπὸ τοῦ ὄντος. Καὶ ἐπειδὴ ὁ Δημιουργὸς εἶναι ἀγαθός, διὰ τοῦτο «καὶ τὸν κόσμον ἔπλασεν ἀγαθόν, ἄριστον, κατὰ παράδειγμα αἰώνιον καί ἀναλλοίωτον».

Οὕτως ἡ δημιουργία εἶναι κυρίως διακόσμησις.
Τό πρότυπον, καθ’ ὅ ἐπλάσθῃ καὶ διεκοσμήθη τό πᾶν, ἦτο τὸ τέλειον νοητὸν ζῶον, περιλαμβάνον πάντα τὰ νοητὰ ζώα. Διό, ὅπως ὁ δημιουργὸς εἶναι εἵς καὶ τὸ παράδειγμα ἕν, οὕτως εἵς εἶναι καὶ  ὁ κόσμος πάντα περιλαμβάνων, ἕν μόνον ζῶον αἰσθητὸν λογικόν, περιλαμβάνον πᾶντα τὰ αἰσθητά ζῶα.

Ὁ κόσμος λαβῶν ὕπαρξιν εἶναι κατ’ ἀνάγκην ὁρατὸς καὶ αἰσθητὸς, διὸ συνέστη ἐκ πυρὸς καὶ ἐκ γῆς. Ἀλλὰ δύο τινὰ δὲν δύνανται νὰ ἑνῶνται εἰμῆ διὰ τρίτου, διὰ τινός μέσου ὅρου, καὶ ἵνα ἀποτελέσωσιν ἕν στερεόν, πρέπει νὰ ἑνῶνται διὰ δύο μέσων ὅρων. Μεταξὺ λοιπὸν τοῦ πυρὸς καὶ τῆς γῆς ἐτέθησαν ὁ ἀὴρ καὶ τὸ ὕδωρ.
Καὶ ὁ κόσμος συνέστη ἐκ τῶν τεσσάρων τούτων στοιχείων, διατεταγμένων κατὰ γεωμετρικὴν ἀναλογίαν• περιέλαβε δὲ αὐτὰ ὁλόκληρα, ὥστε οὐδὰν νὰ ὑπάρχῃ ἐκτὸς αὐτοῦ.

Ὁ κόσμος ἄρα ἔγινε τέλειος καὶ δὲν ὑπόκειται εἰς νόσους, εἰς γῆρας καὶ εἰς θάνατον, διότι καὶ οὐδὲν ὑπάρχει ἐκτὸς αὐτοῦ, «ὅπερ θὰ ἡδύνατο νὰ ἐπιδράσῃ ὀλεθρίως ἐπ’ αὐτοῦ». Ἔλαβεν δε σφαιρικὸν σχῆμα, ὅπερ εἶναι τὸ τελειότατον καὶ τό κάλλιστον τῶν σχημάτων, καὶ οὕτω κινεῖται ὁμοιομόρφως, στρεφόμενος κυκλικῶς περὶ ἑαυτόν, εἰς τὸν αὐτὸν τόπον πάντοτε χωρὶς νὰ μεταβάλλῃ θέσιν.
Τᾶσος Γκολέμης
πηγή

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ

Πολύς λόγος γίνεται γιά το άν υπάρχει ΕΥΤΥΧΙΑ. Γιά τό άν υπάρχει κάν ευτυχία σέ αυτόν τόν κόσμο. Φιλολογίες , φιλοσοφίες, επιστημονικές καί θεολογικές απόψεις. Καί...όλες καταλήγουν στό ότι η ευτυχία είναι προσωπικό θέμα. Στό πώς το νοεί ο καθένας. Αλλά δέν μπορούν νά δώσουν κανέναν ορισμό γιά τήν ευτυχία.
Λοιπόν , ίσως η παρακάτω συμβουλή νά δίνει έναν ορισμό καί ίσως βοηθήσει πολλούς, ειδικά αυτούς πού χάνονται μέσα σέ υλικά - ψεύτικα  πράγματα καί πού νομίζουν ότι η ευτυχία είναι τό χρήμα . Σέ αυτούς πού ο κόσμος τους  έχει χτισθεί πάνω στήν ύλη καί τά αντικείμενα. Αλλά καί σέ αυτούς πού έχουν τά πάντα καί ψάχνουν τήν ευτυχία χωρίς νά τήν βρίσκουν πουθενά. Ακόμα...ίσως περισσότερο , στούς απελπισμένους πού φθάνουν  στό σημείο νά  σκέπτονται νά δώσουν  τέρμα στήν ζωή τους γιά ασήμαντα πράγματα πού μέσα τους τά μεγαλοποιούν καί τά κάνουν σημαντικά. Τόσο μάλιστα πού γίνονται σημαντικότερα ακόμα καί από τήν ζωή τους.
Διαβάστε λοιπόν.
"Ο πιό σίγουρος τρόπος γιά νά γίνουμε πλούσιοι είναι νά είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά πού έχουμε. Ο πιό ασφαλής δρόμος για να  αποκτήσουμε δύναμη είναι νά θυσιαζόμαστε γιά τούς άλλους. Άν επιθυμούμε τήν αγάπη  θά πρέπει νά μοιράζουμε τήν αγάπη μας στους άλλους. Καί τότε η αγάπη θά έρθει σ΄ εμάς όπως η βροχή πέφτει στήν γή."

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Οί συγκινησιακές δυνάμεις αιτία τών σωματικών ασθενειών . Καί πώς νά τίς ελέγξουμε.

"Όταν θυμώνουμε, μια ολόκληρη περίπλοκη σειρά αλλοιώσεων δημιουργείται στο σώμα μας. Τα γάγγλιά μας αυξάνουν την παραγωγή αδρεναλίνης, γι αυτό η καρδιά μας χτυπάει πιο γρήγορα και η ποσότητα ζαχάρου στο αίμα μας αυξάνεται.
Υπέρταση
Ο φόβος είναι μια συγκίνηση επικίνδυνη κι αν δεν αφεθεί να εκδηλωθεί ελεύθερα, αργά ή γρήγορα θα βρει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια.Αυτό το αποτέλεσμα προκαλεί συχνά βλάβη στον οργανισμό, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε να ζείτε μέσα στον φόβο. Η αύξηση της πίεσης του αίματος είναι μία από τις φυσιολογικές μεθόδους του σώματος, με τις οποίες κάθε άνθρωπος σε καλή φυσική κατάσταση ετοιμάζεται να αντιμετωπισει τον κίνδυνο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κίνδυνος είναι ο φόβος. Οι διακυμάνσεις του φόβου είναι μια διαρκής συντροφιά, που μένουν μέρα νύχτα μαζί σας και το σώμα δεν αργεί να αναγνωρίσει σήμα κινδύνου.Στο σήμα κινδύνου του φόβου η φυσική απάντηση του σώματος συνίσταται στην τονισμένη ροή του αίματος μέσα στις αρτηρίες και στις φλέβες. Αυτή η αντίδραση είναι πολύ χρήσιμη, όταν ο φόβος προέρχεται από έναν εξωτερικό κίνδυνο,διοτι τότε πρέπει να είστε έτοιμοι να ξεφύγετε ή να παλαίψετε και η αύξηση της πίεσης του αίματός σας σας προετοιμάζει ακριβώς για την δράση. Η διαρκής όμως αντίδραση εξ' αιτίας της αδιάκοπης παρουσίας του φόβου που δημιουργήθηκε από ένα άγχος, το οποίο εσείς οι ίδιοι προκαλείτε, επιβαρύνει τον μηχανισμό του σώματός σας με μιαν αδιάκοπη επανάλυψη αυτής της διαδικασίας στην διάρκεια μιας μακριάς χρονικής περιόδου.Το αποτέλεσμα είναι η κυκλοφοριακή υπέρταση.
Καρδιοπάθειες.
Έχετε προσέξει ότι, όταν στενοχωρηθείτε υπερβολικά για ένα πράγμα, καταλήγετε στο να αρρωστήσετε πραγματικά; Το ίδιο συμβαίνει, όταν η μνησικακία σας παίρνει μέσα σας πολύ μεγάλες διαστάσεις: τότε δημιουργείτε ανατροπή ολόκληρου του συστήματός σας, προκαλώντας έτσι την δημιουργία συνθηκών κακής υγείας και τελικά πρόωρου θανάτου. Πόσες φορές είχατε ασφαλώς την ευκαιρία να ανακαλύψετε οτι, άνθρωποι που πέθαναν σε νεαρή ηλικία από καρδιακή προσβολή, έτρεφαν σε ολόκληρο το διάστημα της ζωής τους μια βαθειά μνησικακία για κάτι; Αν επιτρέπετε στην μνησικακία και στις στενοχώριες να αναπτυχθούν μέσα σας, είναι σαν να προμηθεύεστε προκαταβολικά ένα πιστοποιητικό θανάτου.
Το γεγονός οτι, κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει την ηλικία σας, δεν σημαίνει οτι οι μέρες που σας μένουν ελαττώνονται διαρκώς. Μάλλον θα έπρεπε να σημαίνει οτι αυξάνοντας την ευτυχία σας, εξασφαλίζετε κάθε μέρα όλο και περισσότερες ημέρες ζωής!
Η αρνητική σκέψη είναι ένας απο τους κυριώτερους λόγους για το οτι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιοπάθειες στην άνθηση της ηλικίας τους ή υποφέρουν από υπέρταση, από διαβήτη ή από άλλες εκφυλιστικές αρρώστιες, που ξέρουμε καλά. Κι όμως είναι τόσο εύκολο να ζήσει κανείς μια ζωή πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη, πιο μακροχρόνια! Δεν έχουμε παρά να αναγνωρίσουμε, πως ο Θεός κάνει τα θαύματά του δια μέσου των νόμων που κυβερνούν την φύση και ιδιαίτερα την "ανθρώπινη" φύση. Αυτό είναι το μυστικό! Θα γινόταν κτήμα σας, αν το είχατε αναζητήσει. Αν εώς τώρα αυτό το μυστικό δεν το ξέρατε και δεν το είχατε αναζητήσει, ορίστε, είναι εδώ! Δεν έχετε να πληρώσετε τίποτα γι αυτό! Δεν είναι μυστικό δύσκολα κατανοητό. Είναι απλό. Κλείνει μέσα του το βάθος της απλότητας."
Η μελέτη των συγκινησιακών δυνάμεων, που είναι παρούσες στις σωματικές ασθένειες, έριξε φως στις αιτίες ασθενειών κοινών, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, η υψηλή πίεση του αίματος, τα αρθριτικά, ο διαβήτης, το έλκος στομάχου, η πνευμονία, το άσθμα, η κολλίτιδα κι άλλες αρρώστιες που βασανίζουν την ανθρωπότητα. Ο χρόνιος φόβος (άγχος) και η χρόνια οργή (μνησικακία) είναι οι βασικές συγκινησιακές δυνάμεις που μπορούν να διακόψουν τις ομαλές λειτουργίες του σώματος και να προκαλέσουν ασθένειες.
 Αποσπάσματα από το πολύ αξιόλογο βιβλίο του Walter M. Germain "Πώς να αναπτύξετε την μαγική δύναμη του Νου σας" για το πώς μπορούμε να τις αποφύγουμε και να έχουμε μια μακροχρόνια ζωή με ευημερία..

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

Η φυσική πραγματικότητα είναι ένας πολυδιαστατικος καθρέπτης!
Εμείς έχουμε ένα θεϊκό πυρήνα, μια ελάχιστη Μονάδα, ένα θεϊκό ά-τομο, ένα θεϊκό σπινθήρα με την έννοια οτι από τη φωτιά του Όλου είμαστε μια σπίθα κατ εικόνα και ομοίωση.
Αυτός ο θεϊκός σπινθήρας είναι σε κίνηση, σε κραδασμό κάτω από ορισμένες συχνότητες.
Κάθε στιγμή εκπέμπουμε "κύματα" δημιουργημένα από τις κραδασμικές μας συχνότητες στη περιβάλλουσα ύλη.
Αυτά τα κύματα έχουν ένταση και συχνότητα,κατευθύνονται προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν κέντρο εμάς.
Ανάλογα την ένταση και συχνότητα, ενεργοποιούν,θέτουν σε κίνηση την αδρανή ύλη που μπορούν να επηρεάσουν, πριν χάσουν από την αντίσταση των επίπεδων πυκνότητας της ύλης, τη διάρκεια τους.
Έτσι σχηματίζεται γύρω από τον πυρήνα μας ένα πεδίο,ένας χώρος που έχει καταληφθεί από της εκπεμπόμενες ενέργειες μας,    με ένταση κοντά στο πυρήνα(σώμα)και εξασθένηση της έντασης  της  ενεργοποίησης της ύλης, στη περιφέρεια(πεδίο Δημιουργίας).
Αυτό το πεδίο είναι σαν ένας θόλος που ξεχωρίζει λόγω της συχνότητας κραδασμών του, από το υπόλοιπο αδρανές η διαφορετικών κραδασμών περιβάλλον.
Αυτός ο θόλος είναι η φυσική πραγματικότητα του καθένα. Αυτός ο θόλος προβολής του εαυτού μας είναι το ιδιωτικό πεδίο δημιουργίας πραγματικότητας του καθένα.
Μέσα σε αυτό το θόλο βιώνει όλες τις εμπειρίες. Μέσα σε αυτό το θόλο έχει χωρέσει  ΟΛΟ το Σύμπαν που πειραματίζεται το ποσοστό συνείδησης του.
Αυτός ο θόλος προβολής, το δημιουργικό πεδίο, λειτουργεί όπως ένας καθρέφτης. Αντανακλά τις δίκες μας κραδασμικές συχνότητες και εμείς τις διαβάσουμε σαν εικονική πραγματικότητα.
 Είναι όπως το μάτι που βλέπει το είδωλο στο καθρέφτη,όχι γιατί υπάρχει στο καθρέφτη, αλλά γιατί οι ακτίνες προβολής μας, ανακλουνται στο γυαλί και γυρίζουν πίσω σε μας.
Αλλάζοντας πόζες ΠΡΩΤΑ εμείς, θα αλλάζει το είδωλο μας παράλληλα.
Ο άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων που μπορεί να δονηθεί, όμως σε αυτό το φάσμα οι κραδασμικες διαφορές των συχνοτήτων είναι τέτοιες, ώστε μπορεί να βιώνει διαφορετικά πεδία, θόλους, του πυρήνα του,ανάλογα τις συχνότητες που διαλέγει να δονηθεί.
Ανάλογα την πυκνότητα της ύλης , τα πεδία αυτά, διαφέρουν σε μέγεθος λόγω της έλλειψης αντίστασης στα εκπεμπόμενα κύματα.Ενώ στη πυκνότερη ύλη το μέγεθος του πεδίου είναι πολύ κοντά στο κέντρο, στα πιο αραιής πυκνότητας ύλη, τα πεδία,θόλοι είναι τεράστιοι.
 Επομένως, επειδή οι συχνότητες που κραδαζεται ο ανώτερος "εαυτός" δημιουργούν τεράστιο πεδίο δημιουργίας λόγω της πολύ αραιής ύλης (αρα και μικρότερης αντίστασης) , όταν στέλνει πληροφορίες στο κατά πολύ μικρότερο πεδίο-θόλο του κατωτέρου εαυτού ,είναι αδύνατο να κατανοηθούν σε μεγάλο βαθμό και να εκδηλωθούν.
Φιλτράρονται μέσω, και κρατιούνται σε δημιουργία μόνο εκείνες οι συχνότητες που μπορεί ο κατώτερος εαυτός(προσωπικότητα,πίστη,θρησκεία,κοινωνία,εγώ,επιθυμίες,ΠΑΡΕΛΘΟΝ κ.τ.λ.)  να αντιληφθεί και να προβάλλει .Από  σχεδόν τίποτα μέχρι μια μερική  εικόνα της πληροφορίας από τον ανώτερο εαυτό μας.
Κάθε φορά που αλλάζουμε(εγώ, επιθυμίες, ιδανικά, θέσεις, πεποιθήσεις,κτλ) αλλάζουμε συχνότητες, αλλάζουμε την πραγματικότητα που ζούμε, διότι είμαστε ικανοί να αναπτύξουμε το θόλο δημιουργίας μας και να πειραματιστούμε άλλου είδους ύλη και πραγματικότητα.
Κάθε φορά που αλλάζουμε συχνότητες, εισχωρούσε σε χαμηλότερης και υψηλότερης πυκνότητας ύλη, πιο δυσπλαστη και πιο εύπλαστη αντίστοιχα.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικό τους πεδίο δημιουργίας-θόλο. Οι πλανήτες, οι Ήλιοι, οι Γαλαξίες, τα σύμπαντα μέχρι τον Τεράστιο ΘΟΛΟ που ανήκουν όλα στο πεδίο δημιουργίας του.
Κάθε άνθρωπος επικοινωνεί με τους υπόλοιπους μέσα από μια εκδοχή τους, εικόνα τους, που έχει δημιουργήσει για αυτούς στη πραγματικότητα του,   ποτέ άμεσα!
Αντιλαμβάνεται μόνο τη συχνότητα που μπορεί από τα άλλα όντα και διαμορφώνει εκδοχές τους μέσα στη πραγματικότητα του.
Οι άνθρωποι που ανήκουν στην ίδια κραδασμική ζώνη συχνοτήτων, αντιλαμβάνονται την ίδια πραγματικότητα, αλλά πάντα μέσω "του δικού τους κόσμου".
Ενεργειακά όλοι βρίσκονται στην πραγματικότητα της γης, στο Θόλο της, και όλοι στο θόλο του Ηλιακού Λόγου, και όλοι στο Θόλο του Γαλαξιακού Θόλου, κ.ο.κ.
Όμως αυτά όλα που βλέπουμε ψηλά, είναι ΜΟΝΟ αυτό που μπορούμε ενεργειακά να καταλάβουμε και να το κάνουμε εικόνα στο μικρο μας θόλο-Δημιουργικό πεδίο.
Η αλήθεια είναι   η  εμπειρία    κάθε πραγματικότητας που βιώνουμε! Η φυσική πραγματικότητα δεν είναι παρα η συνειδησιακή κατάσταση του καθένα!
   Είναι μια φούσκα που περιέχει ένα ολόκληρο κόσμο, και κάθε φούσκα είναι μέσα σε μια μεγαλύτερη φούσκα.
Είναι το γενικό θέμα του "να δημιουργούνται πραγματικότητες μέσω των οποίων να βιώνουμε εμπειρίες".
Οι συλλογικές συνειδήσεις είναι αυτές που μπορούν  να βιώνουν ταυτόχρονα όλες τις πραγματικότητες των μελών που τις απαρτίζουν. ΤΟ ΟΛΟΝ ΣΕ ΕΝΑ είναι η μεγαλύτερη Συλλογική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
           ΣΥ = ΠΑΝ 
Εσωτερική δύναμη, και Ειρήνη σε όλους!

eleytherignwmi.blogspot.gr/

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ότι θέλεις τό έχεις. Είσαι Ελεύθερος.

Είναι μιά πολύ αρχαία αλήθεια λοιπόν. Όταν κάτι τό θέλουμε πολύ , όλο τό σύμπαν συνωμοτεί γιά νά τό αποκτίσουμε. Διαβάστε τό παρακάτω ποίημα τού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
"Περίμενα καιρό,
πολύ καιρό,
Δέν είπα σέ κανέναν λέξη
Δέν ήθελα κανένας 
νά προσέξει
ότι διψούσα κι ήθελα νερό.
Κι ήρθε από πάνω
η εντολή νά βρέξει"
Απλά , πολύ ωραίο καί αποκαλυπτικό.
Σοφία Βλάχου.