.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ….Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ



Γνωρίζετε  ότι ο ερπετοειδής εγκέφαλος  συμπεριφέρεται όπως ό όφις; Μπορεί να γίνει άρπαγας ,  αιμοβόρος, αχόρταγος δηλητηριώδης , φονιάς, …Αλλά
Αλλά  είναι όμως και ο Σοφός.
Είναι το σημείο πού εκφράζετε το ένστικτό μας.
Ο ερπετοειδής εγκέφαλος   είναι ο αρχαίος εγκέφαλός μας.
Καταλαμβάνει εκείνο το σημείο  πού εμπεριέχεται το σύστημα Θάλαμος –Υποθάλαμος-Αμυγδαλή-Ιππόκαμπος.
Δηλαδή το σύστημα Θηλαστικού και Ερπετοειδούς .
Για  να μπούμε καλά στα άδυτά του  συστήματος και πώς λειτουργεί πάνω στην θέλησή μας ,όταν  του επιτρέπουμε να μας ελέγχει το λογικό  ή φλοιώδη τμήμα του εγκεφάλου μας, άς  ακούσουμε  τι λέει ό Γουόλτερ Τζέρμαν  για το τι συμβαίνει όταν επικρατεί ο  ερπετοειδής εγκέφαλος  τον οποίον ονομάζει υπερσυνείδητο .
«Όταν  αυτά τά πρωτόγονα ένστικτα   του σέξ και της αυτοσυντήρησης , προκαλούν συγκινήσεις αρνητικές, 
όπως η οργή , ο φόβος, η φιληδονία κ.λ.π, σε βαθμό πού να κυριαρχούν στον λογικό νού , τότε αυτές οί αισθήσεις  του υπερσυνείδητου καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά , ή οποία λέγετε τότε αρνητική συμπεριφορά.  Είναι αυτό πού ο νευρολόγος Τζάντσον Χέρρικ  έδοσε τον ορισμό «Θαλαμική Επικράτηση».
Είναι μια κατάσταση νοητικής αταξίας, στην οποία τά αισθήματα σφετερίζονται την αίσθηση της λογικής.  Τότε, οι ανθρώπινες αποκλίσεις και οι ψυχοσωματικές ασθένειες , αποκορυφώνονται σε μια μορφή εκφυλιστικής ασθένειας  και  είναι συχνά προϊόν αυτής της  Θαλαμικής επικράτησης  και η αιτία ενός «συγκινησιακού σκέπτεσθαι»  αρνητικού.»
Δηλαδή , ο κίνδυνος  να ελέγχετε ο νούς μας από το αρχαίο  ενστικτώδη ερπετοειδή τμήμα του εγκεφάλου μας,  εμπεριέχει  την αποδυνάμωση της θελήσεώς μας, την διατάραξη του νευρικού μας συστήματος πού εξαρτάται από αυτόν μέσω του νωτιαίου μυελού, φέρνει το άγχος λόγο των ανεξέλεγκτων συγκινήσεων πού προέρχονται από την επιρροή του Θαλάμου επί της Αμυγδαλής , δημιουργούνται ασθένειες γιατί οι συγκινήσεις αυτές δηλητηριάζουν μέσω των νεύρων το αίμα μας πού επιδρά επί των σπλάχνων και γενικά σε όλο το σώμα, αλλά ειδικά στην καρδιά, και τέλος μας καταστεί υποχείριο περίεργων και ίσως επικίνδυνων πράξεων πού μπορεί να φθάσουν έως τον φόνο.   
Επειδή έχω  μιλήσει και σε άλλα άρθρα για τον Θάλαμο , τον χώρο της φαντασίας μας, έχω πεί πώς πρέπει να έχουμε τον έλεγχο για να μπορούμε να δημιουργούμε όνειρα για την ζωή μας αλλά και να ελέγχουμε τά όνειρά  του ύπνου μας, για να μην γίνονται εφιάλτες, σας  ενημερώνω πώς επειδή αυτός είναι ο χώρος όπου δεχόμαστε τά οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα , έχει ως αποτέλεσμα  να γινόμαστε πολύ εύκολα υποκείμενα νοητικού ελέγχου.   
Πάνω σε αυτό έχουν δουλέψει  όλες οι μυστικές υπηρεσίες  του υπόκοσμου του συστήματος, των κοινωνιών του δυτικού  και «πολιτισμένου» κόσμου για να ελέγχουν την ανθρωπότητα.  Γιαυτό επικρατεί  περισσότερο το κακό και η τρέλα στον κόσμο. 
Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι η τηλεόραση. Οπτικοακουστικό μέσον.
Ενώ την εποχή πού υπήρχε  μόνο το ραδιόφωνο, ακούγοντας μόνο την φωνή , μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει την φαντασία του και να δημιουργήσει τις εικόνες πού ήθελε ο καθένας μέσα στο χώρο του εγκεφάλου του πού γίνετε αίθουσα προβολής, δηλαδή τον Θάλαμο.  Η φαντασία λειτουργούσε και δεν υποβαλλόταν.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Αυτός  όμως ο αρχαίος εγκέφαλος, ο ερπετοειδής με τον θηλαστικό , έχει και την καλή του πλευρά. Αυτήν πού μας κρύβουν  γιατί αποτελεί την πραγματική μαγική δύναμη πού έχουμε μέσα μας.   Είναι ο παντογνώστης σοφός πού όταν η λογική  και η θέλησή μας τον οδηγεί , μας  κάνει υπεράνθρωπους,  φέρνει τά θαύματα στην ζωή μας, ξαναβρίσκουμε τον χαμένο παράδεισο. 
Για να καταλάβετε πώς έχετε τον έλεγχο του ερπετοειδή , πώς η θέλησή σας ελέγχει την φαντασία σας , προσέξτε πώς δουλεύουν τά νεύρα σας. Αν είστε νευρικός , έχετε τικ , κουνάτε τά πόδια σας , ταράζεστε εύκολα,  είστε υπό τον έλεγχο του ερπετού.  Ένας τρόπος για να  γίνετε κυρίαρχοι του εαυτού σας είναι να  λέτε από μέσα σας  μια προσευχή για να ηρεμεί το νευρικό σας σύστημα, πού αυτό μεταφράζετε πώς εκείνη την στιγμή συνειδητοποιείται την κατάστασή σας, δηλαδή «ξυπνάτε»  από την υπνωτισμένη  θέση πού βρίσκεστε, {μην ξεχνάμε πώς  ο όφις υπνωτίζεται εύκολα}, και χαλαρώνουν τά νεύρα σας. 
Άλλωστε , η χαλάρωση συνιστάτε για τον σωστό οραματισμό  των επιθυμιών και των ονείρων μας γιατί έτσι  μπορούμε να προβάλουμε στον Θάλαμο αυτό που επιθυμούμε και διεγείροντας τον μέσω της Αμυγδαλής   με την συγκίνηση , τότε οι σκέψεις μας σαν ηλεκτροχημικές διαδικασίες, δημιουργούν παλμούς πού μεταδίδονται σαν ραδιοφωνικά κύματα και τότε οι επιθυμίες μας  έχουν  βρεί την πιο σύντομη οδό για να πραγματοποιηθούν. 
 Είναι αυτό πού λένε, «Το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»
Σοφία Βλάχου